Sapun medicinal cu carbune

Gama noastra de sapun medicinal cu carbune, Carb pentru varianta clasica solida si Carbgel pentru cea contemporana lichida a fost dezvoltata in urma solicitarii de catre nmai multe cliente ale noastre. El completeaza colectia de sapunuri de sfarsit de secol XIX, sapunuri naturale aditicvate cu diverse functii terapeutice.
Istoria utilizarii carbunelui in terapie incepe cu o prima insemnare intr-un papirul egiptean acum 1500 de ani. Hippocrate cu 400 de ani inainte de Hristos si Plinny in anul 50 dH au tratat diverse aplicatii.Pliniu il descria „Numai când a fost aprins și stins, cărbunul însuși își dobândește puterile caracteristice și numai când pare să fi dispărut că devine înzestrat cu o virtute mai mare”. Pe parcursul medievalului se persevrereaza in descoperirea de noi aplicatii.

sapun medicinal cu carbunesapun medicinal cu carbune

La sfarsit de secol XIX in Anglia, apar primele insemnari ale unui sapun medicinal cu carbune. Inca de atunci, functiile asumate de acesta erau cele de accentuare a calitatilor de spalare, de absortie a sebumului si de purificare a dermei datorita caracteristicilor carbunelui de a absorbi de 5 ori greutatea lui. In plus, de anulare a mirosurilor grele.

Aceste functii le cunosteau si taranii romani. In lipsa accesului la carbune, gospodinele romance introduceau cenusa de lemn de esenta tare in sapun. Cenusa ca si carbunele mareste alcalinitatea sapunului. In parte comportamentele lor sunt identice. Un astfel de sapun era in primul rand destinat spalarii gulerelor si mansetelor .

Regasit in diverse formate de marketing, carbune activ sau carbune vegetal actualmente oferta de cosmetice este foarte larga. Atit doar ca produsele asumate cu carbune sunt de un alb imaculat sau alta culoare sidefata. Carbunele este de un nergru intens. Atit de intens negru ca sta la baza oricarui pigment de culoare neagra.

In Carb sau Carbgel, sapun medicinal cu carbune, culoarea vorbeste de la sine . Ea face diferenta intre kitch si medicinal. Desigur ca produsele noastre sunt de culoare neagra.

Sapun medicinal cu carbune

il adresam in general formatelor de spalare grea. Ten gras, par gras. In plus aduce beneficii indirecte. Pentru tenul fetei este ideal in mentenanta lui pana la actiuni concrete impotriva punctelor negre sau acneei. Chiar acneei juvenile. Pentru par gras rezultate rapide, un par scartaietor de curat cu risc minim de matreata.

TIPS

o interesanta masca matifianta si impotriva punctelor negre sugerata de o clienta!

 

 

Lasă un răspuns