Sapunul Cheia Strajerul Sanatatii

Sapunul Cheia Strajerul Sanatatii este o asociere care nu ne apartine noua , celor din prezent!

Sapunul Cheia, Strajerul SanatatiiStrajerul Sanatatii este  personajul de promovare al sapunului de casa in campania de reclama desfasurata in 1936 in Ziarul Universul. Ne-a placut atit de mult incat l-am preluat azi , ca sigla a brandului. Chiar si temenul ni se pare atit de potrivit proiectului incat , cu sinceritate nu cred ca noi am fi avut inspiratia de a-l crea atit de elocvent.

Ne-a placut originalitatea lui. Cert este un Dac.Coiful si scutul sunt indiscutabile. Idem camasa tip tuninca. Poate nu stiati, dar pe langa faimosul falux, dacii aveau si sabii impunatoare de tip celtic cu lungimi de pina la 95 cm. Extrem de proportionata cu cea din imagine daca ne raportam la inaltimea unui om  inalt si robust ( cum a fost definit barbatul dac de catre istoricul Hadrian Daicoviciu in volumul Dacii)

Sapunul Cheia Strajerul Sanatatii

scut

Ideea de scut sau sabie o regasiti actualmente si la alte marci care vor sa induca ideea de protectie. Prin asta nu dorim altceva decat sa dovedim inspiratia inaintasilor nostri de a emite un simbol cu rezistenta in timp.

De asemenea ne-a placut enorm denumirea lui. Rezonanta pur romaneasca, extrem de greu de tradus fin in alte limbi. Termenul ”The guard” mi se pare atit de departe de profunzimea termenului de Strajer!  Sapunul in sens real este un strajer al sanatatii si lupta impotriva microbilor si germenilor de boala. Fiindca sapunul este o sare alcalina sin in mediu alcalin microbii nu pot trai si nici nu se pot multiplica. Lucrul acesta a fost definit stiintific in Londra secolului XVI , nu este o afirmatie gratuita. Atunci medicii umani erau si medici veterinari. Pina la aparitia sapunului si utilizarea lui inaintea asistarii nasterilor, procentul de moarte infantila cauzata de microbi era incredibil de mare. Dupa utilizarea sapunului viata noului nascut nu a mai fost o sansa. Ci o regula.

Strajerul sanatatiiPentru 2018, l-am preluat pe Dacul Strajer al Sanatatii , i-am inlocuit Cheia de pe scut cu un format mai minimalist . L-am flancat cu resursele contemporane in care credem. Si apoi l-am infasurat in tricolor pe principiile insemnului militar.

Formatul elaborat al Cheii din perioada interbelica era adresat acelei piete target de atunci, burghezimea atenta la detalii.

Formatul actual de tip minimalist va trasmite informatia ca noi, cei din 2018, ne adresam oricui care cauta a gasi solutia optima, de tip pragmatic si nesofisticat.

Fiindca Sapunul Cheia Strajerul Sanatatii tale, a copilului tau sau a familiei tale este o idee atit de simpla si minimalista! Dar este acea idee simpla care sta la baza lucrurilor complicate. Este acea idee simpla care a fost cel mai greu de descoperit.

One thought on “Sapunul Cheia Strajerul Sanatatii

  1. Marta Elisa Hura Toth says:

    Interesant articol. Îmi place să citesc blogul şi produsele sunt atât de bune, încât revin cu câte o comandă regulat. Mă bucur mult că există o astfel de initiativă de valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *