Acel sopon cu cheie de la cotul Donului

sopon

Termenul ”sopon cu cheie” auzit din povestile lui Zdrendea Flore ne-a izbit! In mod cert, acel sopon cu cheie este bunicul sau strabunicul nostru din al doilea razboi mondial.

Felicitari nepotului Marian Octavian Leucuţa pentru rescrierea unui pasaj de istorie romaneasca povestita de un veteran al celui de-al doilea razboi mondial! Veteran extrem de emblematic prin personalitate si mod de expunere pentru acea generatie. Noi, cei cu bunici care au luptat atunci, ne amintim cu nostalgie , de modul lor de a povesti. Si de placerea cu care o faceau povestind de razboi.

La secunda 50  , Pusulica Veteran din Divizia Intaia Cavalerie povesteste despre acel ”sopon cu cheie” . Sopon de rufe dar bun si la barbierit.

 

sapun multiscop

Istoriceste vorbind , era vorba de acel sapun multiscop pe care l-am reinviat in format contemporan lichid sub denumirea de Strajerul Sanatatii. In format solid era un sapun Cheia pentru rufe .De o calitate comparabila cu ceea ce azi ofertam sub denumirea de Interbelic. Tot cu 72% substanta grasa saponificata ca acum. Fara glicerina , cert, probabil si fara parfum  pentru a-i cobori costurile sub produsele burgheze. Dar era acel sapun pe care ofiterii germani  il considerau superior celor germane, comparabil cu cele frantuzesti.

NOTA EDITATA in 28.02.2020

Produsul a fost recreat , il gasiti aici!

 

 

Celor pasionati de o istorie adevarata, o istorie traita si povestita, va recomandam cumpararea cartii Pusulica veteran de razboi, scrisa de nepotul sau. Sau intrati pe Zdrendea Flore linkul cu povestile povestite cu acel har si simplitate specifice acelei generatii.

Lasă un răspuns