Sapun burghez Cheia

sapun burghez

Nivelul de sapun burghez de la Cheia este un nivel intermediar de calitate  care urmareste caracteristicile perioadei interbelice. Adica calitati maxime de spalare impletite cu catifelare specifica produselor obtinute din surse selectionate.

Peste untura saponificata specifica sapunului romanesc care aduce calitati inalte de spalare, reteta actuala aduce uleiul de palmier saponificat pentru catifelare si hidratare.

Uleiul de palmier hidratează în profunzime pielea, o hrăneşte şi o face mai rezistentă în faţa factorilor nocivi. Calmează mâncărimile şi vindecă iritaţiile restabilind echilibrul natural. Ajută la vindecarea cicatricilor (chiar şi a celor vechi provocate de acnee). Datorită tocotrienolilor (substante antioxidante din compoziţie) scade riscul aparitiei cancerului de piele.

Solutia tehnica a uleiului de palmier saponificat exista inca de la sfarsitul secolului XIX. Daca Palmolive imbina uleiul de palmier cu cel de masline, solutia romaneasca era imbinarea uleiului de palmier cu seul animal.

Real, sapunul burghez, in perioada interbelica era specific mediului burghez, industriasilor si functionarilor urbani.. Lumea de la sate isi facea propriul sapun, in termeni specifici de atunci, fiindca era din untura animala era un sapun romanesc.

sapun burghezPentru a rescrie acele retete interbelice, actualul sapun burghez de la Cheia , acopera 2 functii

  1. spalarea mainilor cu aport de glicerina pentru hidratarea lor (ca in acele vremuri)
  2. spalarea corpului , fetei si parului prin rescrierea traditionalului sapun de toaleta sub limbaj contemporan de multirol. Am fost fortati sa redenumim produsul fiindca tanara generatie nu-l cunostea.

Etichetarea cuprinde limbaje educationale din campania de promovare a sapunului Cheia din Ziarul universul sin 1936.

Ambalarea este mai putin pretentioasa ca la aristocratic dar la fel de pragmatica.

Sapun burghez Cheia

este o varianta economica , pragmatica ,pentru nostalgici. Defineste intoarcerea consumatorului in vremurile sanatoase. Fara chimicale, fara aditivi, fara riscuri. El intra in calapodul specific, el este acelasi produs interbelic 100% eco, bio si nonalergenic, caruia ii simti functiile declarate de la prima utilizare.

 

 

Lasă un răspuns