Ulei de dus

ulei de dus

Conceptul de Ulei de dus este un format contemporan obtinut prin aditivarea gelurilor de dus cu un procent mare de uleiuri hranitoare. In general de sorginte vegetala. Astfel se obtine un nivel superior de gel de dus superhidratant, superdelicat, superhranitor la adresa dermei corpului.

Denumirea de Ulei de dus de fapt vine din contopirea cele 2 denumiri, ulei si gel de dus. Astfel se defineste nu doar functia de hidratare ci si cea cosmetica de aplicare. Dispare termenul de gel fiindca prin excesul de uleiuri se micsoreaza vascozitatea. In engleza, termenul de shower gel (care defineste gelul de dus) este inlocuit cu shower oil.

In fapt Uleiul de dus este un produs mentenant asemeni gelului de dus, de folosinta zilnica, dar aduce profilactic , la fiecare spalare, aportul bioactiv al uleiurilor folosite. Asemeni unei creme.

Procentul de uleiuri este comparabil cu cel folosit in creme. Difera forma finala si, desigur, tabietul. Placerea hidratarii carpului cu unt de corp sau crema de corp este inlocuita cu formatul pragmatic al persoanei contemporane . Care presata de timp si sarcini alege modelul cafelutei de dimineata in fata calculatorului. Adica si placere si utilitate.

Uleiul de dus

se poate aplica in 2 moduri

  • ca o lotiune . In asemenea situatie este recomandat a se astepta cateva minute pentru absortia uleiurilor in piele. Pielea isi va absorbi necesarul hidratant doar la nivelul de hidratare optim.
  • ca un gel de dus pe buretele sau floarea de baie. In asemenea situatie se micsoreaza functia hidratanta prin micsorarea dozei si a timpului de expunere. Dar nu dispare. In schimb prin activarea tensioactivilor prin spumare se accentueaza fuunctia de spalare.

Prin clatire se indeparteaza excesul de uleuiri neabsorbite de piele si urmele de sapun. Clatirea este obligatorie. Garanteaza sanatatea dermei si maximalizarea respiratiei sale.

Dupa un act de spalare cu ulei de dus derma nu prezinta luciul specific cremelor. Luciu care este dovada excesului neabsorbit . Exces care in cazul cremelor nu este doar uleiul bioactiv, este si suma aditivilor chimici care dau forma . Emulgatorii, conservantii, agentii de ingrosare sau gelifiere. Aditivi indoielnici la adresa dermei. Si cert cu riscuri de supraexpunere.

Lasă un răspuns