O barba frumoasa

O Barba frumoasa cere un ritual!

Mai alaltăieri ma sună Mihai din Câmpia Turzii să îl lămuresc asupra limitării utilizării Uleiului de barbă la ciclicitatea bilunară. Discutînd mai mult,  mi s-a adeverit lipsa de comunicare care există pe piaţă de profil. Într-adevăr afacerea este extrem de limitată concurenţial. Lipsa unei concurenţe reale a lăsat loc jucătorilor de a lansa doar acele informaţii care îi erau utile (chiar unele sunt manipulări mincinoase), să trateze piaţa cu aroganţâ şi superioritate fără a-şi asuma rol educaţional sau măcar justificativ. Specificul afacerii de produse cu barbă este că se adreseaza celui care îşi percepe barba ca o podoabă nu ca un accesoriu. In general , acest consumator este unul cu nivel de educaţie peste medie şi atunci are asteptări de a întelege actul ce i se propune şi nu a-l accepta ca un dat. Mulţumindu-i lui Mihai, am găsit oportun că pe pliantul de promovare alproiectului nostru să inseram şi sugestia noastră de ritual.
Menţionez că ritualul pe care l-am redactat este în consonanţă perfectă cu informaţiile din Dosarele cu Informaţii ale produselor noastre şi privesc în mod direct particularităţile produselor noastre. Deci nu ne permitem să vă recomandam aplicarea ritualului nostru pe alte produse fiindcă particularităţile lor pot să difere pînă la opus. Spre exemplu un ulei de barba natural aplicat în exces poate bloca glandelesuporitoare cauzînd acnee, un ulei de barbă sintetic nefiind absorbit intim poate cauza arsuri chimice sau eczeme.
Dar să ne întoarcem la ideea de Ritual. Şi chiar credem că o barbă frumoasa cere un
ritual ! Chiar dacă termenul stîrneşte semne de întrebare şi suspiciuni, asimilat cu alte produse omoloage, pînă laurmă acceptat chiar şi de către organul de control ca fiind corect primul pas spre

o barbă frumoasă cere

  • 1.Tratamentul Vrei nu vrei , sistemul hormonal care îţi este specific ţie nu-l poţi
    controla.O alimentaţie incorectă se poate duce pînă la extremitatea numită fir de barbă. Mediul în care trăieşti e plin de factori violenţi de tipul praf, fum, particole acide. Mâncarea care o mănânci ,vrei sau nu vrei , dar există riscul de a îţi ataca barba. Atunci când gândeşti şi fără să gândeşti îţi treci degetele prin barbă meditînd iar o ataci. Ţigara idem. Deci clar din când în când trebuie să remediezi influenţele negative de atac.
    Singura modalitate de a intra în interiorul firului de barbă o reprezintă absorţia de substanţe uleioase de tip natural. Nu silicon, nu petrol, nu parafină! Toate cu un punct de topire mai mic decît cei să-i zicem 37 grade cât are corpul tău. Această funcţie noi o acoperim cu Ulei de barbă
    Noi am mers pe varianta vegetală pentru o mai bună absorţie şi pentru un risc mai mic la supraexpunere decît variantele animale.Uleiul are ca structură bază un mix de ulei de cocos, măsline, jojoba, şi migdale aditivate cu uleiuri bioactive .Adică uleiul de urzică si uleiul de ricin .Simplitatea reţetei, sorgintea naturală aingredientelor ,susţinerea informaţională seculară stau la baza raţionamentului de siguranţă înaplicare (am citat din Evaluarea produsului nostru existenta în Dosarul cu Informatii al produslui), maimult decât secolele de existenţă a bărbosului care face din barbă o podoabă nimic nu vă poate garantajusteţea produselor noastre.
    O particularitate a proiectului nostru o reprezintă specializarea categoriilor. Pornind de la ipoteza că un client nu poate fi satisfăcut doar prin înlocuirea parfumurilor şi să-i asociem standardul subconştient la o denumire pompoasă, noi vom încerca fragmentarea spre terţe funcţii.Astfel ,urzica+ricinul o vedem o linie generalistă, scopul ei indus de urzică şi ricin este să stimuleze creşterea,să hrănească şi să întărească ca etalon de sănătate a firului de barbă, barba. Varianta care urmează,cea cu Morcov şi Mentă este o linie sezoniera,specifică verii.Vor urma în timp şi altele,. Urmăriţi-ne!
    Tratamentul nu recomandăm a se face decît bilunar. Este un tratament nu un hobby, excesul , mai ales pe perioada asta ce se arată cu călduri serioase, vă poate cauza acnee. Şi veţi avea nevoie în acest caz de Săpunul Cheia Sulphur. Dar care miroase urât că e cu sulf!!!! Glumeam,ne dorim a nu se ajunge aici!
    Tratamentul îl vedem ca un act intim. Expunerea în mediu cu barba plină de ulei va capta integral praful şi fumul din mediu. Chiar recomandăm tratamentul să-l faceţi în cadru intim .Recomandăm masarea bărbii cu ulei pînă o simţiti integral tratată,sunteti fizic obligaţi să-i daţi mai mult ulei decât are nevoie fiindcă mai putin nu puteţi,asteptaţi cca 1-2 ore să absoarbă cât îi este necesar apoi
  • 2 Spălarea cu săpun !. Obligatoriu cu săpun fiindcă uleiurile şi unturile vegetale sunt de
    tip acid gras. Pentru îndepărtarea lor nu puteţi apela la un PH neutru, este nevoie de un produs de tip alcalin, săpunul natural conform DEXului este o sare alcalină a unui acid gras. Prin spălarea cu săpun aveţi garanţia şi a minimalizării riscului la adresa tenului. Săpunurile noastre au ca suport saponificat un mixt de unturi animale, ulei de palmier, ulei de cocos.Săpunul din untură asigură maximum de curăţare posibilă, palmierul  asigură hidratare iar cocosul o spumare peste medie pentru distanţarea prafului de firul bărbii. Informativ un săpun de barbă respecta principiile vieţii, bărbosul este opusul celui bărbierit, la fel şi săpunurile sunt fix la 180 de grade diferite între ele. Peste suportul saponificat, se adaugă uleiurile bioactive ale specializării dorite, care se regăsesc în produsul final parţial nesaponificate.
    De data aceasta ,săpunul nu are limitări şi nici restricţii. Este cărămida unei bărbi frumoase! Chiar vă recomandăm asimilarea lui ca săpunul dvoastra pentru faţă! Se aplica pe barba umedă până la apariţia spumei. Se repetă pînă când spuma devine rapidă şiabundentă. Şi barba scîrţâietor de curată!
  • 3.Tratarea antistatică ! Dacă apa este dură există riscul depunerii unor nanoparticule de Mg ,Ca,Al pe firul de barbă. Acestea nu pot fi îndepărtate de săpun. Chiar dacă barbaeste pufoasă pînă acum , pentru îndepartarea nanoparticulelor insolubile este nevoie de o functie usor acid[. Bunica dvoastra pt a eipodoabă capilară folosea oţet. Acid acetic diluat în apă să zicem. Pe acest rol vă recomandăm aplicarea Balsamului nostru, care pe lîngă funcţia antistatică,antichelatinică mai are rol şi de hidratare. Consumulpe o barbă nu este de 1 gram, procentul de uleiuri hidratante e de 12 %, deci pe firul de barba va mairamîne dupa tratament sub 0,1 grame ulei care în timp va fi absorbit de barbă sau va fi îndepărtat la prima spălare. Formatul ales de noi este o pastă cu minim de steril, am perseverat în a-l obţine tocmai fiindcă nu ne-am putut închipui bărbosul turnîndu-şi pe barbă varianta lichidă din mass market.În plus minimalizăm contactul cu tenul, maximalizăm reglajul ,minimalizăm pierderile iar noi ne respectămprincipiul de steril cit mai puţin, adică apă, cât mai puţină.Acest produs nu-l limităm, dar nici nu recomandăm a se folosi întotdeauna după săpun. Dacă barba estemică, folosiţi-l doar când doriţi să v-o simţiţi „soft” Sau cand doriţi să daţi pupă unuibebeluş! Sincer, aceasta tematică mi-a fost indusă la asumarea temei de cercetare şi a constituitmotivaţia supremă în perseverenţa noastră.Se aplică după spălare până simţiţi barba integral umectată, asteptaţi 1-2 minute apoi clătiti cu apă din abundenţă.
  •  4.dupa uscare, aranjati-vă barba cu ceară briantină . Are rol de fixare a firelor şi smocurilor de barbă , îi dă luciu şi o odorizează. Se ia o micăcantitate între degete, se masează până la topire apoi se aşează pe barbă, pt luciu doar stergeţi fin zoneledorite. Explicaţia stă în ceara de albine care are un punct de topire de 65 grade celsius , deci nu se topesteîn contact cu tine, barba fiindu-ti hidratată anterior untul de shea şi uleiul de cocos nu mai are unde intra şi atunci vor luci pe barbă. Nu abuza inutil de acest produs , îl îndepărtezi prin spălare cu săpun. Dacă te întrebi de unde denumirea asta, află că proiectul ăsta e de departe cel mai greu proiect al nostru.Un proiect de legendă, un proiect ca şi Legenda Meşterului Manole. În fine, termenul de balsam la concurenţa specifică este denaturat, în sensul că nu defineşte corect funcţia produsului. În calitate deprimi producători europeni notificaţi în Portalul CPCN (care este un fel de carnet care îţi dă dreptul de apune în circulaţie în Europa produsele), chiar daca nu există încă structurată funcţia cosmetică de „care”a bărbii şi am făcut o asociere forţată spre funcţia păr-scalp, fiindcă am fost primii notificaţi am avut solicitare de sugestie de denumire. Dacă pe mai departe veţi întîlni şi la următorii producători acest termen, nu uitaţi, vă rog, că un producător român a fost cel care l-a impus. Deci Ceară fiindcă are cearăcare aranjează şi Briantină fiindca conform DEX+ului, Briantina este un produs cosmetic care are rolul dea da luciu părului.

Domunule Barbos pe mai departe nu uita de săpunul de barbă, el este cărămida bărbii
tale frumoase. Iar când e cazul nu uita de balsam, iar când mergi la nuntă nu uita de Ceara Briantină. Dincând în când aminteşte-ţi de ulei !

2 thoughts on “O barba frumoasa

  1. Mentime says:

    Sunt de acord cu faptul ca produsele naturale ne fac bine, atat pentru ten, corp, par, cat si pentru barba. De cativa ani, barbatii au inceput sa acorde mai multa importanta produselor folosite pentru ingrijire, dar ar trebui sa fie atenti si la ce produse folosesc. Nu toate sunt benefice.

  2. Alin LASLO says:

    Va multumim pentru idei! Eticheta produsului da cele mai reale informatii despre natura produsului. Grasimile animale si vegetale (uleiurile, ceara) impreuna cu sarurile acestora (sapunurile) legislativ sunt declarate nepericuloase, nonalergenice, bio, eco. Ca atare formularele cadru atasate legislatiei in domeniu nu le introduc limitari in concentratie asa cum se intimpla la cele de sorginte chimica. Stim ca si apa Dunarii in exces este periculoasa, pentru siguranta proiectului am respectat recomandarea de a face ”campanie de evaluare” . In urma campaniei facute de noi, proiectul a luat nota 9.40 , nu am gasit caracteristici negaticve, altele fata de ceea ce am notat in Ritual. Ritualul a fost tehnoredactat impreuna cu evaluatorii proiectului nostru. Inca o data va multumim pentru ideile afisate si pentru atentia care ne-o acordati!

Lasă un răspuns