Descantece de vara

decantece de vara

Oare care Descantece de vara sunt cele mai emblematice pentru pielea ta? Daca nu cel de Morcovi si cel de Menta?

Sarbatorile de iarna au mireasma Deliciilor Mosului, luna mai o are pe cea a Liliacului drag, toamna probabil cea a strugurilor rosii.

Dar vara? La soare! La mare! sau in Statiune! sau la Strand! Sau oriunde!

Nu cred ca exista Om pe lumea asta care sa nu asocieze broinzarea cu Morcovul! Tabiet ancestral, contemporaneitatea i-a dovedit stiintific acea observatie  multiplicativa a trecutului. Aceea ca are un rol important in atragerea razelor solare pentru un bronz uniform si frumos. La atata asociere chiar si ingredientul care atrage soarele ii poarta numele. Betacaroten de la  Carota. Carota fiind denumirea in latina a morcovului.

La fel ca la Morcov, Nu cred ca exista Om pe lumea asta care sa nu asocieze racorirea cu Menta! Pe aceleasi principii ancestrale repetative contemporaneitatea a identificat stiintific  ingredientul din menta care racoreste si l-a denumit Mentol. Mentol de la latinescul Menthal al Mentei.

Astfel, chiar variantele chimice de mass market , in mare parte utilizeaza ca ingrediente bioactive aceste surse. Ale noastre,

Descantece de vara

integral fructifica experienta milenara a acestor ingrediente. Le specializeaza pe cele 2 functii si nu le mixeaza ca un produs universal tocmai pentru o mai corecta si maxim eficienta actiune  Tot pentru o maxima eficienta pentru aceste scopuri le asociem cu uleiul de masline. El in sine un Descantec magic in spatiul mediteranean si migrat in intreaga ortodoxie. Un Descantec asociat cu tenul bronzat sub denumirea de ten masliniu, un descantec dovedit stiintific ca un miracol pe aceasta aplicatie solara.

Imbinarea celor 3 descantece in ale noastre

Descantece de vara

rescriu ritualul ancestrat al anularii deochiului prin Descantec, asa cum dr Gh Barlea, renumit personaj istoric  nascut in Berbesti, Maramures, reprezentantul zonei la Marea Adunare Nationala de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, in a sa Culegere de folclor din 1926, pag 406

„Dacă facem descântecul peste horincă sau vin, atunci să bei puțin, iar dacă-l facem peste oleu de olivă, atunci să se ungă”

Lasă un răspuns