Sapun-hartie pentru scolari

Ideea de sapun-hartie pentru scolari  ne-a fost indusa de cineva care intentionase sa importe varianta chimica generala din China si sa o targheteze spre copil. Asocierea sapun pentru copii cu Made in China trebuie sa recunoasteti ca se potriveste precum apa cu uleiul. A renuntat la ea, ne-a contactat pe noi daca putem sa-i facem asa ceva. Aveam oarece experienta pe idee inca din 2010( vezi Ziarul Click, din ) dar acea idee nu o stapineam in adevaratul sens al cuvintului. Era un act de productie obtinut prin sansa. Fara a avea informatia stiintifica care sa asigure stabilitatea unei productii adevarate.

Dar ce este sapunul-hartie? Este o lamela subtire ca si o hartie mai grosuta, de sub 1 mm de sapun solid .

Inca ii multumim pentru idee, chiar daca nu a fost sa fructificam relatia, moraliceste ii suntem datori pentru stimuli si inca o data ii multumim.

Acea experienta pentru care am ajuns subiect de stiri de fapt era un accident. In productia de nisa deseori ai parte de acel accident. Cel mai credibil accident , probabil, este originea penicilinei. In 1928 , Alexander Fleming, dintr-un accident gasise legatura intre mucegai si viitorul revolutionar antibiotic.

Tema sapun-hartie transpusa din experienta accidentala in actualul produs a fost o perseverenta dusa pe cca 6 luni. La acea experienta accidentala , prin sansa, am taiat benzile la momentul potrivit. Adica nici prea devreme cand sapunul era prea moale, nisci prea tarziu cand el devine prea tare si casant. Acum noi trebuia sa restilizam reteta primara si sa stabilim timpii, pasii si tehnologia adecvata scopului.

Peste reteta sapunului de copii Cheia, in reteta am mai introdus ulei de masline cu rolul de a-i imprima o elasticitate produsului final si a obtine , in acelasi timp, anularea fenomenului de casant.Obtinerea timpilor optimi s-a facut doar prin metoda experimentala multipla. Acest fenomen nu poate fi gestionat prin metode empirice, doar prin acel simt al omului de productie. Ceva echivalent harului preotului sau flerului politistului ori doctorului. Har, fler, simt ce se dezvolta prin perseverenta.

Undeva acum 6 ani, tot pe vremea asta l-am finalizat. Si ca produs si ca imagine si ca limbaje de marketing.

sapun-hartie pentru scolariPrima varianta a fost sapunul-hartie pentru scolari, ambalat intr-un format original specific chibriturilor de hartie de pe vremuri.I-am facut studiu de impact pe cateva grupe de gradinita si clase de scoala primara in urma carora pe linga feed-backul superpozitiv am mai primit o idee de la o d-na educatoare. Daca scolarul relativ stie sa se spele, pentru cei de gradinita nu exista o varianta mai lunga, din care dansa sa rupa si sa-i dea gradinarului atunci cand merge cu el la toaleta? Si astfel, a aparut sapunul la metru, real unicul sapun la metru pe plan mondial.In varianta de natural  ne mandrim si cu sapunul-hartie pentru scolari ca fiind unicul pe plan mondial. In lateral am anexat prezenta noastra in revista O Rama Magasine din Arizona SUA, editia august 2014.

Originalitatea ideii ,precum si lipsa experientei in utilizare ne obliga la o mai atenta indrumare. Pentru o spalare este suficienta 1/3 dintr-o lamela de sapun-hartie. Adica cca 0,33 gr, Adica cca 1 cm patrat de sapun-hartie. La primele spalari , din lipsa de experienta ,exista 99% sanse sa scape foita dintre maini. Dar extrem de rapid va dezvolta simtul si capacitatea sa obtina maini scartaietor de curate cu 1 cm patrat de sapun.Sapunul nu se topeste sub apa. El se comporta asemeni unui sapun solid si este necesara frecarea mainilor.

Avantajul sapunului natural raportat la variantele de unica folosinta tip gel o reprezinta functia igienizanta naturala data de specificul sapunului, de neatacarea filmului protectiv nativ care este degresat violent de alcoolul din geluri care lasa mana uscata dar probabil cel mai mare avantaj este dat de caracteristicile nonalergenice. Acest sapun , este acel sapun despre care am invatat ca dezinfecteaza mainile fiindca in esenta este aceeasi sare alcalina obtinuta prin reactie de saponificare.

Formatul de mici dimensiuni permite depozitarea lui chiar si in penar. Elasticitatea lamelelor anuleaza riscul ruperii accidentale.

Cu o exprerienta de 6 ani, putem defini concret utilitatea unui asemenea produs. Chiar daca Noi am inventat sapunul natural -hartie pentru copii, sapunul la metru pentru copii sau sapunul pentru scolari locul lui pe piata a fost gol, rezultatele acestei luni justifica promotia care ne-am asumat-o. Iar de visat visam sa-l vedem in orice trusou de bobocel alaturi de stilou si radiera in penar.

Cu aceeasi speranta sapunul Cheia sa devina pentru inca o generatie Sapunul Copilariei!. Si aceasta generatie sa iasa din acel ultim loc european din pct de vedere al cosumului de sapun .

Lasă un răspuns