Sapun natural pentru copii

sapun pentru copii

A face Sapun natural pentru copii este o obligatie morala care ne-am asumat-o. Chiar din primele stadii am cautat idei pentru acest subiect.

sapun pentru copiiImboldul  a venit de la o reclama la sapun pentru copii existent in anii 30 intr-o campanie de promovare in Ziarul Uniuversul. Presiune aveam si din cosniderente psihanalitice, Sapunul Cheia reprezenta sapunul copilariei mele si a generatiei mele, cea cu Cheia la gat. Dar si din speranta curata de a restarta sapunul Cheia pentru inca o generatie ca Sapunul copilariei.

Ne doream un altceva decat o reteta adaptata. Ne doream ceva care sa exprime atentia deosebita care am acordat-o subiectului. Dar si ceva care sa oglindeasca istoria noastra. Insa transpusa cu informatii, ingrediente si tehnologie contemporana.

Nu am urmarit inovare. Chiar daca la stadiul de atunci eram inovativi chiar pe plan mondial. De fapt, cu sinceritate, formatul dezvoltat de noi inca este rar , chiar pe plan mondial. Am urmarit itemii de mai sus dar centrul de greutate sa pice pe placerea actului de igiena.

Astfel , prin insertia in reteta a unei cantitati generoase de ulei de cocos, aducem o placere suplimentara in actul de igiena si maximalizam acea caracteristica din anii 30 de ” sapunul cu spuma rapida si abundenta”  Aroma aleasa este una neutra de tip floral incit, dupa cca 6 ani de experienta chiar o putem asuma ca ” pacuta” . Caracteristica ” care desinfecteaza” este sine qua non fiindca pastram acelasi format de sapun natural, de produs prin reactie de saponificare, de sare usor alcalina, nonalergenica, bio, eco,

Insa am renuntat la formatele dreptunghiulare de dimensiuni normale . Am generat alte formate , de dimensiuni adaptate manutelor de copii, mai mici. Si ceea ce ne-a impus ca originalitate, formate tridimensionale de personaje vesele. Inovarea consta in generarea propriilor personaje existente in istoria noastra sau cu legatura cu produsele noastre.

Sapun natural pentru copii

se produce pe o tehnologie de productie  specifica trufelor de ciocolata. Adica turnarea de sapun in matrite de silicon. Matritele de silicon sunt integral produse in atelierele noastre. Tehnologia intre producerea de trufe de ciocolata si cea de sapun este diametral opusa. La ciocolata sarjele de turnare sunt foarte mari fiindca timpii de intarire sunt foarte mari. La sapun sarjele sunt extrem de mici fiindca timpii de intarire sunt extrem de mici. Turnarea in sarje mari ar aduce intarirea sapunului inainte chiar de turnarea lui in matrite. Tehnic sapunul este mai pretentios decit ciocolata. Are o perioada optima de extractie din matrita. daca o faci prea iute se rupe, daca il lasi prea mult, ca la trufele de ciocolata, se ciobeste, risti chiar sa il rupi. Sarjele mici induc costuri superioare restului sapunurilor Cheia, dar choiar si asa, pretul actual este inferior pretului din perioada comunista. In 1967 exista Pitic sapun pentru copii la un pret de cca 6 lei/75 grame.. adica cca 24 lei actuali.

Set 8 sapunele Cheia pentru copii
sapun Cheia pentru copii

Cheia sapun pentru copii, dupa experienta celor peste 6 ani, l-am structurat ca set (cele de mici dimensiuni, cele pina in 25 grame, cu gandul la prichindeii de gradinita) iar cele cu dimensiuni mai generoase, , in jurul a 35 grame l-am adresat unitar. Daca in anii 30 limbajul se adresa parintelui, in secolul XXI ne adresam copilului astfel

 

Dragă Îngeraş,
Noi ştim că eşti un copil cuminte .Mămica ta ţi-a spus că spălatul mâinilor şi băiţa te protejează
de microbi şi boli !Acum,împreună cu

Personajul ales

băiţa ta va deveni o plăcere minunată!
Iar spălatul mâinilor înainte de a lua masa,o joacă sănătoasă!

Personajele cert atrag copilul spre actul de igiena!

sapun pentryu copii

In mod cert, contemporanul sapun pentru copii este cel mai inalt calitativ sapun Cheia din istoria sa seculara.

Cu aceeasi speranta sapunul Cheia sa devina pentru inca o generatie Sapunul Copilariei!. Si aceasta generatie sa iasa din acel ultim loc european din pct de vedere al cosumului de sapun .

Lasă un răspuns