Ulei de dus natural

ulei de dus natural

Un Ulei de dus natural difera de cele generice prin natura tensioactivilor care dau functia de gel de dus. Tensioactivii ( sau surfactantii cum mai sunt denumiti) asigura calitatile de spalare. Acesti surfactanti au rol detergent . De fapt, acestia sunt in mare masura identici cu ai detergentilor propriu-zisi. Real, daca va veti uita atent la compozitia unui gel de dus prin Laureathetersuppate-ul, Cocamidopropilbetaina si Cocamida Dea este identica cu ale unui Detergent de vase. Chiar a unei spume active pentru automobile.

Un ulei de dus natural foloseste pe rol tensioactiv un sapun saponificat lichid. Capabilitatea de saponificare lichida este una relativ recenta. Imbina perfect calitatile nonalergenice, bio, eco, de blandete dar eficacitate ale sapunului cu asteptarile consumatorului contemporan. Mai practic, mai comod, mai ” egoist”, Real formatul lichid asigura inconstient un plus de caracter igienic decat forma solida care poate fi utilizata prin contact direct de mai multe persoane.

Ulei de dus natural

ca si cel chimic foloseste ca functie hidratanta uleiurile naturale de sorginte vegetala. Denumirea de Produs cosmetic cu ulei (ori unt) X bio sau organic este o ghidusie de marketing. Caracteristica de bio sau organica priveste uleiul nu produsul cosmetic. Se pare ca multiplicarea unui asemenea tip de limbaj a prins. La ora actuala mai mai ajungi sa crezi in culoarea albastra bio a nu stiu carui ulei minunat!

Real inca nu s-au gasit formule artificiale ca inlocuitor la uleiurile naturale. Inventica contemporana s-a dezvoltat pe formule noi, dar locul uleiurilor a ramas acelasi.

Asocierea unui ulei natural cu un alt produs natural,sapunul,  ambele definite ca bio legislativ se obtine doar in Uleiurile si in gelurile de dus naturale. Legislativ si uleiurile si sarurile acestora( cum sunt definite juridic sapunurile) sunt sine qua non bio. Ei Eco. Iar asocierea uleiului cu sapunul defineste forma finala ca nonalergenica fiindca integral ingredientele nu sunt alergenice si nici limitate in utilizare. In timp ce varianta chimica, cu toleranta poate fi declarata Hipoalergenica. Iar sapunul prin calitatile sale antimicrobiene , actioneaza ca un conservant natural asupra uleiurilor . In timp ce parabenii din produsele chimice percep flora umana tot un microb si o ataca. Riscand dezvoltarea de alergii care cu doua generatii in urma nu erau cunoscute.

Ulei de dus natural

este stadiul maximal. Inlocuirea tensioactivilor ieftini de sorginte chimica cu nobletea sapunului saponificat lichid se refaseste, desigur, in pret. Dar siguranta in utilizare, lipsa riscurilor indirecte sau de supraexpunere  compenseaza presiunea costului. In plus aduce garantia lucrului de Om facut si nu de Instalatie mecanizata testata prin esantioane statistice .

Uleiul de dus natural este varianta sanatoasa a Omului contemporan!

 

 

 

Lasă un răspuns