Alaun (Piatra Acra)

alaun (piatra acra)

Alaun (piatra acra) este un mineral natural cu multiple functii de igienizare si aplicatii cosmetice. In engleza este intilnit sub denumirea de Alum, in denumire populara romaneasca de Piatra Acra ( a se diferentia de piatra amara folosita pur ca homeostat la taieturile accidentale de la barbierire pe vremuri)

Alaun (piatra acra) in denumire chimica este Potassium Alum , a fost descoperit inca de pe vremea Egiptenilor prin evaporarea apei de pe zacamintele de alaun. In timp s-a globalizat utilizarea lui, cele mai pure zacaminte fiind notate in zona Siriei perioadei medievale.

alaun (piatra acra)Fiind de sorginte naturala nu apare in listingul produselor periculoase pentru mediu si nici limitat in aplicare in calitate de ingredient cosmetic , Astfel cel mai rudimentar produs cosmetic este piatra pura de alaun ambalata specific. Dezavantajele majore sunt date de caracteristicile de a absorbi umiditatea din aer si de a se faramita in timp. Astfel se recomanda a se depozita in afara camerei de baie, locul natural de aplicare a lui.

Alaun (piatra acra) este un mineral hipoalergenic, antibacterial, inodor, astringent,homeostat si cicatrizant natural. Solubilă în apă, lasă un strat infim pe piele fapt pentru care utilizarea ei este extrem de economică iar ca avantaj indirect nu lasă urme pe haine

Alaun (piatra acra) Indicaţii

-ca deodorant:reglează transpiraţia şi luptă împotriva mirosurilor neplăcute.fara a lasa urme pe haine.Lipsa Aluminiului anulează riscul cancerigen existent la variantele chimice.
-ca after-shave: pentru a calma pielea
-pt. a preveni creşterea părului sub piele
-pt a opri sângerările de la tăieturi după ras ,manichiură sau răniri superficiale accidentale.
-pt a calma iritaţiile datorate pişcăturilor de insecte dar şi celor apărute după epilat
-pt a grăbi vindecarea rănilor deschise,chiar şi cele de natură chimică

Alaun (piatra acra) are un singurul dezavantaj major= pretul de cost. Costurile sale sunt superioare mult altor variante de sorginte chimica utilizate pe functiile asumate de acesta. Dar ele, pe linga incompatibilitatea completa cu corprul uman au in general o singura functie. Ingredientul utilizat de noi are o puritate de 99,99%, sorginte Germania

2 thoughts on “Alaun (Piatra Acra)

    • Alin LASLO says:

      Buna ziua, Pentru oferta noastra de produse antiperspirante cu alaun , va rugam, click aici!. In descrierea categoriei gasiti informatiile tehnice care speram sa va satisfaca. Peste aplicatia antiperspiranta si deodoranta il gasiti si ca Aftershave, Click aici!

Lasă un răspuns