Spray antiperspirant natural cu piatra acra (alaun)

antiperspirant natural

Spray antiperspirant natural cu piatra acra (alaun) este varianta bio a deodorantului lichid. Alaunul reprezinta unica varianta naturala pentru functia antiperspiranta si dezodorizanta. Variantele chimice se bazeaza pe saruri ale aluminiului sau altor metale ( magneziu, zinc). Ingredientele de sorginte chimica sunt limitate in aplicatie prin formularele cadru atasate legislatiei europene la 5% si sunt declarate ca Produse periculoase pentru mediu( inclusiv pentru om)

Aluminiul este cel mai ieftin ingredient, fapt pentru care este si cel mai utilizat pe rol de sare antiperspiranta. Caracteristica acestuia este ca are dimensiunea moleculara egala cu cea a canalului sudoripar. Actiunea este data de principiul dopului de pluta . Pur si simplu blocheaza canalul sudoripar. Fapt pentru care nici transpiratia propriu-zisa, nici aerul nu iese pana lza crearea unei suprapresiuni care va arunca molecula dop afara(sau pana la prima spalare) Lipsa aerisirii glandelor si blocarea completa a canalului poate cauza infectarea acestuia, sarurile de aluminiu momentan  fiind declarate posibil cancerigene. Si CERT alergene. Acest aspect justifica limitarea coimpozitiei la 5%.

Spray antiperspirant natural cu piatra acra (alaun)

Alaunul este un mineral care pe langa molecula de aluminiu mai are aplicate molecule de potasiu. Alaunul este alt produs fata de aluminiu. Este aceeasi diferenta care exista intre beton si ciment, apa sau nisip, Este aceeasi diferenta care exista intre sapun si grasimi, apa sau substanta alcalina. Moleculele de potasiu alipite celei de aluminiu maresc dimensiunea moleculara la dimensiuni peste diametrul canalului sudoripar. Alaunul actioneaza ca antiperspirant pe principiul dopului de sticla. Permite iesirea aerului dar nu si molecula de transpiratie care este mai mare decat cea a aerului. Astfel se permite pastrarea unei presiuni relativ echilibrate si functia antiperspiranta o mai lunga durata sau pana la prima spalare. Totusi ne asumam o functie antiperspiranta de 72 de ore si nu credem in mai mult (cum altii isi fac reclama) decat daca nu te speli sa indepartezi prin spalare moleculele de saruri antiperspirant.

Astfel Spray antiperspirant natural cu piatra acra (alaun) reprezinta o varianta naturala , fara aluminiu, nonalergenic, bio, eco!

Lasă un răspuns