Fulgi de sapun

Stadiul de Fulgi de sapun a reprezentat un prag greu de obtinut de fabricile de sapun. Concret ,la nivel industrial, suntem primii producatori romani care avem aceasta capabilitate.fulgi de sapun

Fulgii de sapun au aparut in perioada interbelica in Statele Unite si erau primordial targetati spre bebelusi. Relativ in scurt timp si producatorii de Sapun de Marsilia francezi au reusit sa obtina formatul de fulgi. La vremea respectiva nu existau masinile de spalat rufe, scopul lor era sa mareasca aplicabilitate si pe rufe mai delicate dar si sa usureze actul de spalare raportat la utilizarea sapunului solid. Fulgii de sapun au reprezentat un prim pas spre formatul lichid, ei fiind solubili in apa fierbinte si astfel s-a usurat actul de igiena completa a casei prin extindere spre pardoseli, vase, etc.

Acel producator american a inovat in timp prin obtinerea de Fulgi de sapun instant, extrem de solubili in apa, avantgardist pentru acele vremuri in care nici macar nu se anticipa masina automatica de spalat rufe. Principiile lui le-am rescris in formatul nostru.

Fulgi de sapun , fulgi de sapun

in Romania, au folosit toate gospodinele norocoase ale anilor 70, 80, chiar 90. Spun norocoase fiindca nu toate gospodinele aveau acces la masina de spalat . Unica marca era Albalux in putine variante. Gospodinele radeau sapun Cheia, turnau peste el apa fierbinte daca nu aveau rabdare sa se incalzeasca in masina si asta era varianta unica pentru rufele acelor vremuri.

Cheia fulgi de sapun pentru rufe rescrie acel produs instant american de perioada interbelica, la aceeasi granulatie ca fulgii mamelor generatiei noastre, cu aceleasi aventaje dovedite dar cu aplicabilitate si pe masinile automatice. Reteta este diferita fata de fulgii reciclati in gama muncitoreasca, tehnologia de macinare este identica. Daca in articolul Istoria sapunului in Romania spuneam ca inca nu am gasit loc pe piata contemporana pentru fulgi decat ca reciclare, azi, dupa cca 2 ani de perseverenta in gasirea retetei/ tehnologie optime putem afirma extinderea lor si spre aceasta aplicabilitate. Si fara modestie Cheia fulgi de sapun este superior celorlalte variante europene de Sapun de Marsilia si oricand ne dorim compararea acestora.

Inovatia noastra consta in insertia de microbule de aer in fulgul de sapun. Acest aspect mareste solubilitatea pana aproape la instant. Ca influenta negativa este micsporarea densitatii ceea ce impune o ambalare volumetrica dubla fata de normal.

O alta inovare o constituie elaborarea unei retete care sa anuleze necesarul degresant indus de soda de rufe a bunicii. Pe suport de tehnologie de productie la rece am reusit acest scop. Fulgii de Sapun de Marsilia sunt mult limitati fata de Cheia fulgi de sapun.

Cheia Fulgi de sapun pentru rufe constituie o varianta la ceilalti detergenti de rufe Cheia, Olivabebe si Papadie. Iar toate produsele noastre  varianta sanatoasa pentru familie .

 

2 thoughts on “Fulgi de sapun

Lasă un răspuns