Sapun medicinal

sapun medicinal

Sapun medicinal este o extensie spre necesarul terapeutic al functiei de baza , de curatare a sapunurilor. Prin termenul de sapun intelegem denumirea asumata de dictionare si de legislatie, adica de saruri ale unor acizi grasi obtinute prin reactie de saponificare si nu variantele chimice deseori incorect etichetate pe produs sau la raft. Astfel Sapunul este sine qua non natural. Dar pentru corecta insusire a informatiei acceptam termenul de sapun natural.

Prima atestare a unui sapun medicinal apare in Londra sec XVII. In acele vremuri medicii umani erau si medici veterinari. Fara spalarea a mainilor ( cu sapun , desigur, fiindca nu aparusera variantele chimice) mortalitatea la nastere era de peste 25% . Doar asumarea obiceiului de spalare a mainilor inaintea asistarii nasterilor mortalitatea la nastere a scazut la 5 %. Explicatia consta in faptul ca sapunul natural este esentialmente igienizant. Formatul usor alcalin asigura aceste functii antibacteriene, antimicrobiene si antiseptice. Cand am fost invatati sa ne spalam pe maini inainte de masa la aceste caracteristici se raportau parintii nostri . Si la acest produs, nu la suspensiile chimice apoase definite din inertie sapunuri.

Astfel functia de spalare a unui sapun natural l-ar preta sa-si asume chiar termenul de sapun medicinal. Dar fiind o asociere fortata, in limbajul nostru, ne asumam doar variantele care experienta secolelor in aplicare le definesc ca medicinale.

Gama de Sapun medicinal a cunoscut o specializare pe functii terapeutice incepind cu a doua decada a secolului XIX. In mare parte in America. Diversificarea functiilor a fost adusa de catre farmacistii vremurilor, unii inca cu rezonanta ca Procter sau Colgate, altii uitati. Pe parcursul secolului urmator unii s-au specializat ( Colgate trecand la productia de praf de dinti, apoi pasta de dinti, Schwarzkopf perseverind pe par) altii dezvoltind portofolii mai largi.

Sapun medicinal

inca din acel sfarsit de secol XIX au inceput sa apara extensiile. Cu bicarbonat, cu borax, cu petrol, cu sulf, cu carbune, cu argila. Unele asumate ca descoperite accidental si dovedite de la prima aplicare ca functionale. In gama aceastora intra coalsoap-ul ( sapunul cu carbune) , baking soda soap-ul (cel cu bicarbonat) naphtha soap-ul ( sapunul cu petrol).

Termenii in engleza au ramas branduri seculare reproduse pe parcursul celor mai bine de 150 de ani de diferiti producatori , din diferite tari, inclusiv din tara noastra.

Oferta noastra ed sapunuri medicinale, click aici!

 

Lasă un răspuns