Apa si sapunul

Apa si sapunul este o asociere a omului normal, a omului civilizat, a omului educat. In Vremurile astea mai exista personaje care iau in deradere clabucii obiectului nostru de activitate. El nu stie ca ei sunt indicatorul vizual care iti spune ca ceea ce ai spalat e curat. Pana a fi curat spumarea este redusa fiindca surfactantii isi canalizeaza energia spre murdarie. Cand murdarie nu mai este expandeaza in aer. Aceasta este explicatia manifestarii samponului. la prima aplicatie nu face spumare, prin repetare apare si spumarea.

Am trait cea mai grea luna de cand sunt om de afaceri. Fara week enduri, incercand sa dorm cu 2 extraverale, dormind sa ma trezesc sa fiu cu 2 ore inaintea echipei la hala sa pot deschide front de lucru, o data chiar egoist sa scot de la vanzare un produs sa pot adormi.

Nu am timp sa detaliez, iar trebuie sa deschid front de lucru echipei. Dar gestul m-a durut. Nu ceream sprijin moral de unde nu putea veni. Asteptam un act de inteligenta de a ma ignora. la trelevizorul in fata caruia probabil suferea de plictiseala ii spune mereu sa se spele mereu pe maini cu sapun. Eu am luat-o de buna informatia si m-am implicat emotional si civic la cei care cred in justetea recomandarii. Cred mai profund in ea fiindca sunt o persoana informata si stiu calitatile igienizante ale acestei sari alcaline a acizilor grasi numit sapun. Mai stiu rolul ei in Londra secolului XVII, rolul ei dupa primul razboi mondial in lupta cu gripa spaniola, ori in 1935 cand au murit 45000 de romani, sau in 1971 cand mii de bebelusi au fost rapusi de acelasi format viral si nu bacterial. In toate aceste episoade exista vodca si horinca. Nu ele au fost solutiile. Apa si sapunul au fost. Dar am ”evoluat” . Vodca ca alcool etilic de 40%, sau horinca de 55% nu mai sunt suficiente. Trebuie de 75%. E mai modern. Sau poate e tot expresia fricii de !apa si sapun”

 

Lasă un răspuns