Sapun medicinal cu antimicrobian

3CC este un sapun medicinal cu antimicrobian. Este un sapun pentru uz redus, recomandat a nu se face abuz de el destinat igienizarii mainilor dupa expunerea la factori de risc microbian sau epidemiologic.

Este un produs recomandat a se utiliza in actuala epidemie de gripa (din februarie 2019)

Apartitia sapunului medicinal cu antimicrobian este relativ tarzie. Undeva dupa Primul Razboi mondial, in America. Practic se inlocuia varianta  naturala de igienizant a sulfului cu ingrediente mai violente de sorginte chimica. Pentru acoperirea unui spectru mai larg cu rezultate instantanee. La inceput era esentialmente de uz spitalicesc. Ulterior, dupa anii 50, s-a largit plaja si spre uzul personal.

sapun medicinal cxu antimicrobianEtaloanele pietii mondiale erau marcile Protex si Dettol. Diferentele intre ele erau date de catre egentul antimicrobian utilizat.

sapun medicinal cu antimicrobian

 

 

 

 

Protex utiliza Triclorsan iar Dettolul Triclorcarban. In realitate nu existau diferente functionale intre cele 2 marci.  Ambele aveau acelasi suport produs industrial, necesitatea diferentierii agentului activ fiind o problema de concurentialitate si de diferentiere.

Noi utilizam ca agent activ varianta Dettolului, triclorcabanul. Denumirea de 3CC vine din prescurtarea lui.

Diferentele intre produsele noastre si ceilalti consta in suportul produselor. La noi il reprezinta sapunul natural la ei mixturi de produse tensioactive chimice. Sapunul natural, cu exceptia pretului de cost, aduce doar avantaje

  • nonalergenitate, eco, bio
  • hidratare si umectare a dermei
  • caracteristici de dezinfectare naturale
  • fara efecte reziduale, fara riscuri de supraexpunere.

Suprautilizarea in regim zilnic a lor a dezvolatat in timp formate de alergii si modificari endocrine care nu existau pana in anii 50.  Actualmente , din lipsa de alte variante, aceste produse sunt tolerate dar intens monitorizate. Fapt pentru care recomandam ca si sapunul medicinal cu antimicrobian al nostru sa il utilizati doar in situatii de forta majora si in nici un caz zlnic pe perioada indelungata.

Sapun medicinal cu antimicrobian

este diferit de gelul dezinfectant din spitale. Gelul are ca unic scop dezinfectarea, sapunul spalarea. Gelul are ca suport solutiile alcoolice pentru accentuarea functiilor dezinfectante. Alcoolul usca intens derma mainilor, utilizarea in mod continuu atrage dermatite . Gelurile legislativ sunt declarate bactericide ( cu analize specializate), sapunul este un cosmetic cu functii generale. pentru mediul profesional utilizarea sapunului nu inlocuieste functia gelului. Doar o sustine. Functiile umectante date de glicerina si hidratante date de excesul de uleiuri nesaponificate face din variantele noastre de sapun medicinal cu antimicrobian solid sau lichid, excelente pentru mentenanta mainilor dupa supraexpunerea la geluri.

 

Lasă un răspuns